Round-up: alles over de bekerwedstrijden van woensdag

PRO SHOTS

Trevor Wagener • 02:04, 26-10-2017 / Laatste Update: 05:15, 06-01-2024

De woensdagavond zat weer vol met spektakel uit de 2e ronde van het bekervoetbal! Niet alleen plaatsten landskampioen Feyenoord en Ajax zich voor de volgende ronde. Ook eredivisie-strugglers Roda JC en Willem II bekerden door!

Ajax was zoals verwacht de sterkste in het Amsterdamse onderonsje met 2e divisieclub De Dijk: 1-4. Na een goal van Frenkie de Jong, 2 keer Siem de Jong en Vaclav Cerny was de buit binnen. Die laatstgenoemde verliet helaas wel het veld met een op het oog ernstige knieblessure. Namens de thuisploeg scoorde Nabil El Gourani tegen.

Heracles ontdeed zich in eigen huis van het 'penalty-elftal' Hoek. Tegen de amateurs was het de Zweed Kristoffer Peterson die alle aandacht naar zich toe trok. In de met 3-1 gewonnen pot scoorde hij 2 keer. Jamairo Monteiro en Nick van Sprundel kwamen ook op het scoreformulier.

eredivisie clashes

VVV Venlo verraste in eigen huis door cupfighter FC Utrecht uit het bekertoernooi te knikkeren. Dankzij goals van Lennart Thy - zijn 1e in Venlose dienst - en Torino Hunte leidde de ploeg van Maurice Steijn comfortabel met de rust. Bij de Domstedelingen kreeg Willem Janssen rood (2 keer geel) en scoorde Gyrano Kerk tegen. Toen rechtsback Moreno Rutten 10 minuten voor tijd 3-1 noteerde, was het Limburgs feest compleet.

Roda verraste wel heel weinig bezoekers door zich gemakkelijk te ontdoen van FC Groningen. Tsiy-William Ndenge, die wordt gehuurd van het Duitse Borussia Mönchengladbach, scoorde 2 keer. Bij Willem II thuis tegen Groningen was Fran Sol eens te meer de beslisser. Nadat Ben Rienstra de score opende en Reza Ghoochannejhad gelijkmaakte, maakte Sol zich onsterfelijk door de 2-1 binnen te tikken na een foutje van Lucas Woudenberg.

Zorgen in Zuid

Landskampioen Feyenoord ontdeed zich met veel moeite (4-1) van de Amsterdamse amateurclub Swift. De Rotterdammers kregen het even lastig toen Max van Wakeren op weergaloze wijze voor 2-1 tekende. Swift, dat na 10 minuten al met 10 man speelde, had geen antwoord op Sam Larsson. De Zweed scoorde 3 keer.