Round-up Jupiler League: Fortuna wint derby van Limburg, NEC verslaat RKC

Bart van der Wijst • 23:55, 13-10-2017 / Laatste Update: 14:06, 05-01-2024

Een groot deel van de 9de speelronde van de Jupiler League zit erop. Op vrijdagavond stonden 7 potjes op het programma door heel het land. Fortuna Sittard ging er in Maastricht met de punten vandoor en deed daardoor goede zaken. NEC won thuis eenvoudig van RKC Waalwijk.

MVV - Fortuna Sittard 1-2

De thuisploeg kwam al na 11 minuten op voorsprong. Jonathan Okita maakte - na een sublieme actie - knap af: 1-0. Lang kon MVV niet genieten van de voorsprong, want Lisandro Semedo tekende aan de andere kant met buitenkant rechts voor de gelijkmaker. In de 2de helft was de Portugees opnieuw belangrijk met een assist op André Vidigal: 1-2.

NEC - RKC Waalwijk 2-0

Lang viel er weinig te genieten in het Goffertstadion. De thuisploeg nam het initiatief, maar kwam tot weinig kansen. RKC probeerde eigenlijk alleen maar tegen te houden. Kort voor rust sloeg NEC alsnog toe, 2 keer zelfs. Sven Braken nam de openingstreffer voor zijn rekening in minuut 43, Mohamed Rayhi zette de eindstand vlak voor rust op het scorebord.

FC Emmen - Jong PSV 3-1

Het hoogtepunt van deze wedstrijd was eigenlijk de gelijkmaker van PSV'er Sam Lammers, na een fraai hakje van Matthias Verreth. Voor de rest van de wedstrijd lieten de Eindhovenaren niks zien, Emmen domineerde. Alexander Bannink opende de score, Cas Peters zette de thuisploeg weer op voorsprong en Omran Haydari stifte Emmen naar de zege.

FC Den Bosch - Jong FC Utrecht 1-0

Veel gebeurde er niet in 's-Hertogenbosch. Al na 8 minuten kwam de eindstand op het scorebord, na een goal van Sven Blummel. In het restant van de wedstrijd probeerde beide ploegen wel te scoren, maar dat lukte niet. Wel waren er over en weer kansjes, geen goals dus.

SC Cambuur - FC Oss 1-3

Veel geblunder in de openingsfase van de thuisploeg zorgde al snel voor een 0-2 voorsprong van FC Oss. Huseyin Dogan maakte 0-1, Fatih Kamaçi de 0-2. Dat het bij rust niet 0-5 of 0-6 stond, was een wonder. Na rust maakte Cambuur - dat voor de thee dramatisch speelde - snel gelijk. Daan Boerlage zag zijn schot van richting veranderd worden: 1-2. Diep in blessuretijd besliste Fisayo Adarabioyo het duel.

FC Eindhoven - FC Volendam 1-0

Een duel in de staart van de Jupiler League. Elton Kabangu was uiteindelijk de grote man, door na een kwartier de 1-0 binnen te koppen. De thuisploeg kreeg in de 2de helft nog een kans om de marge te vergroten, maar faalde van dichtbij. FC Volendam, nummer 19 van de Eerste Divisie, kon eigenlijk helemaal geen vuist maken.

Telstar - FC Dordrecht 3-0

Een aardig debuut om op terug te kijken voor Stan Teuben, de jongste scheidsrechter ooit in het betaald voetbal. Na 41 minuten gaf hij Telstar een strafschop, die Andrija Novakovich binnenschoot. Met een fraai afstandschot zette Mohammed Osman de 2-0 op het scorebord. Na de 3-0 van Toine van Huizen gaf Teuben nog rood - geheel terecht - aan Telstar-speler Gerson Rodrigues.

🛑 | Telstar staat met 3-0 voor en dan pakt Gerson Rodrigues deze rode kaart. #teldor https://t.co/350H3AV4uH pic.twitter.com/YNnIY5qbM5