Round-up KNVB-beker: RKC maakt er 7 tegen De Treffers, Fortuna schakelt Go Ahead uit

Pro Shots / Joep Leenen

admin • 23:42, 24-10-2017 / Laatste Update: 04:53, 08-01-2024

Deze week gaan we zien wie er allemaal een ronde verder komen in de KNVB-beker. De 2de ronde begon dinsdagavond met 8 potjes zonder al te grote verrassingen. Hieronder zetten wij alle wedstrijden voor je op een rijtje.

NEC - Achilles'29 3-0

Een echte streekderby tussen NEC en Achilles, dat in de vorige ronde nog verrassend NAC uitschakelde. Maar vanavond zat er geen stunt in voor de club uit de Tweede Divisie. De wedstrijd werd gedomineerd door de videoscheidsrechter, die maar liefst 2 keer een beslissing terugdraaide. NEC had er overigens niet heel veel last van, want ze wonnen vrij gemakkelijk met 3-0.

PEC Zwolle - Kozakken Boys 3-2 (na verlenging)

De nummer 4 van de Eredivisie had het verrassend moeilijk tegen de amateurs van Kozakken Boys. Younes Namli zette PEC weliswaar al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar in de 2de helft knokten de amateurs zich terug. Ahmed El Azzouti was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Philippe Sandler  leek daarna toch PEC met de 2-1 de zege te bezorgen, maar in de 88ste minuut scoorde Kozakken Boys weer de gelijkmaker. Gwaeron Stout was de held van de amateurs. Pas in de extra tijd van de eerste helft van de verlenging zorgde PEC voor de beslissing. Erik Bakker schoot een toegekende strafschop feilloos binnen: 3-2.

FC Twente - FC Eindhoven 3-0

Ook bij Twente - Eindhoven moest de videoscheidsrechter aan de bak die Twente een pingel opleverde. Verder speelde Eindhoven dapper, maar moest het genoegen nemen met een dikke 3-0 nederlaag.

Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles 3-0

Fortuna kan komende vrijdag de periodetitel in de Jupiler League pakken, maar eerst moest er nog gebekerd worden tegen Go Ahead. De Eagles zijn niet echt lekker bezig dit seizoen en gingen ook in Limburg ten onder. Lars Hutten, Mickael Malsa en Wessel Dammers zorgden voor de Sittardse productie.

FC Den Bosch – Cambuur Leeuwarden 0-2

Het andere onderonsje tussen 2 clubs uit de Jupiler League was een prooi voor de Friezen. Pas een paar minuten voor tijd werd de score geopend door Marvin Peersman. Kevin van Kippersluis deed daarna ook nog een duit in het zakje. Cambuur een ronde verder, Den Bosch is uitgeschakeld.

RKC – De Treffers 7-0

Vooraf dachten jullie nog dat RKC wel eens eruit zou kunnen vliegen, maar daar hadden ze in Waalwijk andere gedachten over. De Treffers was namelijk geen partij voor RKC en gingen met 7-0 onderuit in het Mandemakers Stadion.

Katwijk - VVSB 1-2

De cupfighters van VVSB zijn een ronde verder. Twee jaar geleden haalden ze nog de halve finale en we zullen zien of ze weer voor een stunt kunnen zorgen. Het was lang spannend op bezoek bij Katwijk, maar de bezoekers konden de 1-2 voorsprong vasthouden en dus gaat VVSB weer de koker in voor de loting op donderdag.

GVVV - HFC 1-0

De amateurs van GVVV bekeren een ronde verder door de 1-0 winst op de koninklijke HFC. Simon Brouwer maakte de enige goal van de wedstrijd.