Ten Rouwelaar: ‘Normaal zie je bij mij een andere emotie’

20 mei 2016

Pro Shots
NAC-doelman Ten Rouwelaar opnieuw in tranen

Zichtbaar geëmotioneerd heeft Jelle ten Rouwelaar donderdagavond afscheid genomen van de NAC-supporters. De 35-jarige doelman speelde in de met 2-1 gewonnen play-off om promotie/degradatie tegen Willem II zijn laatste wedstrijd voor het Bredase publiek. Ten Rouwelaar houdt er na dit seizoen mee op.


,,Ik ben er nu wel weer, maar het kwam er wel even goed uit'', zegt Ten Rouwelaar na afloop tegen Fox Sports. ,,Ik ben zeker van de emotie, normaal zie je bij mij een andere emotie. Maar nu kwamen de tranen, dat was spontaan. Dat voelt ook goed. Zo kan Jelle dus ook zijn...''

De tranen vloeien de laatste tijd sowieso rijkelijk bij Ten Rouwelaar. De NAC-keeper verloor enkele weken geleden zijn moeder, en was zeer geëmotioneerd toen fans van tegenstander Go Ahead Eagles hem een hart onder de riem staken. Hij heeft de fans uit Deventer daarvoor bedankt in een open brief.

Toen Ten Rouwelaar in 1998 in het profvoetbal debuteerde bij Emmen, was Dennis Bergkamp nog de spits van Oranje en zou Feyenoord nog eenmaal landskampioen worden. Nu, achttien jaar later, ziet de voetbalwereld er totaal anders uit. Ten Rouwelaar was de afgelopen twee decennia een constante factor in het Nederlandse voetbal. Die factor is na de zomer verdwenen.