Ryan Gravenberch na jongste debutant nu ook de jongste doelpuntenmaker ooit voor Ajax

27 september 2018

Wat een week voor Ryan Gravenberch! Zondag mocht hij al als jongste Ajacied ooit, debuteren tegen PSV, woensdag had hij weer een primeurtje en was hij de jongste doelpuntenmaker voor Ajax ooit.


Gravenberch maakte in de bekerwedstrijd tegen Te Werve ook zijn basisdebuut bij Ajax. Tegen PSV kwam hij in de 80ste minuut voor David Neres in het veld.

Jongste doelpuntenmaker
Het eerste doelpunt in de hoofdmacht van Ajax maakte Gravenberg in de 80ste minuut. Hij schoot de 0-7 binnen vanaf de rand van het strafschopgebied. Daarmee komt schiet hij Clarence Seedorf voor de 2e keer deze week uit de boeken. Matthijs de Ligt staat op de 3e plek als jongste doelpuntenmaker ooit. Hij scoorde, in tegenstelling tot Gravenberch en Seedorf, bij zijn debuut.

1. Ryan Gravenberch 16 jr 133 dgn
2. Clarence Seedorf 16 jr 361 dgn
3. Matthijs de Ligt 17 jr 40 dgn

Debutantenbal
Het was sowieso een avond vol nieuwelingen voor Ajax. Perr Schuurs en Mitchel Bakker maakten beide hun debuut bij het eerste van Ajax en mochten direct in de basis beginnen. Ook Noa Lang maakte zijn debuut in het eerste van Ajax.

Eerste doelpunten
Voor Schuurs was het niet alleen zijn debuut, hij scoorde ook gelijk zijn eerste doelpunt voor Ajax. Na 10 minuten maakte hij de openingstreffer. Ook Zakaria Labyad en Jurgen Ekkelenkamp maakten hun eerste officiele doelpunt in het eerste van Ajax. Labyad maakt in de 39ste minuut de 4-0, terwijl Ekkelenkamp, die pas 6 minuten in het veld stond, in de 66ste minuut de 0-6 maakte.

Bekijk hier de samenvatting van de 0-7 overwinning van Ajax op Te Werve.