Ryan Thomas: 'Ik wil weer belangrijk zijn voor PEC Zwolle'

Proshots

admin • 23:16, 27-02-2017 / Laatste Update: 05:25, 07-01-2024

In de verwoestende knal kort na rust zat al zijn frustratie. Voor Ryan Thomas kwam zondagmiddag in Alkmaar even alles samen. De steeds maar weer kwellende blessures en de maandenlange teloorgang met PEC Zwolle in de kelder van de eredivisie knaagden aan de Nieuw-Zeelander. De bevrijdende eerste treffer van het seizoen leverde uiteindelijk niet de zo gedroomde overwinning op (1-1), maar Thomas zag PEC Zwolle na een machteloze eerste helft tegen AZ veerkracht tonen en na rust grossieren in gemiste kansen.

,,Mixed emotions’’, stelde Thomas dan ook tegenover De Stentor met een flauwe glimlach. ,,Ik baal dat we niet hebben gewonnen, maar onze eerste helft was slecht. Dat we ons herstellen is mooi en vooraf teken je voor een punt bij AZ. Het is goed zo.’’

Concurrenten

Zeker met in het achterhoofd de nederlagen van Go Ahead Eagles en Roda JC, concurrenten in de degradatiezone van de eredivisie, stapte PEC Zwolle toch met een licht positief gevoel in de bus. ,,Maar natuurlijk hadden we vaker moeten scoren’’, doelde Thomas op de missers in de twintig minuten na rust. Nicolai Brock-Madsen en vooral clubtopscorer Queensy Menig zullen nog wel eens terugdenken aan hun vrije doortocht richting keeper Tim Krul.

Operaties

De 22-jarige Thomas kampte vorig jaar met de naweeën van twee operaties aan de beide knieschijven en wist zijn draai maar niet te vinden in Zwolle. Steeds opnieuw dreigde nieuw fysiek leed en ook de sportieve prestaties waren ondermaats. ,,Dit seizoen heb ik nog te weinig goede wedstrijden gespeeld voor PEC’’, erkende Thomas, die zijn ploeg tegen AZ hielp door een half mislukte hoekschop van Django Warmerdam te promoveren tot doelpunt. ,,Ik raakte ‘m geweldig’’, lachte de middenvelder, die de bal snoeihard tegen de touwen achter Tim Krul joeg.

Oud niveau

,,Een heerlijk moment, mijn eerste doelpunt dit seizoen. Ja, die zal maandag in Nieuw-Zeeland op televisie nog wel een aantal keer worden herhaald.’’ Voor Thomas was het doelpunt de bevestiging dat hij op de weg terug is naar zijn oude niveau. ,,Het is frustrerend als het steeds maar niet lukt. Ik wil weer belangrijk zijn voor PEC Zwolle.’’ Om komende zomer eventueel de overstap te maken naar Italië of Spanje, de voetballanden van zijn dromen. Zijn contract in Zwolle loopt volgend jaar zomer af en PEC wil geld verdienen aan de Nieuw-Zeelander. ,,Dat zal de komende tijd wel duidelijk worden. Eerst wil ik met PEC Zwolle in de eredivisie blijven.’’