Saaie pot tussen ADO en NAC eindigt onbeslist door snelle gelijkmaker El Khayati

admin • 22:45, 27-10-2018 / Laatste Update: 21:00, 05-01-2024

ADO Den Haag is vanavond in eigen huis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger NAC Breda. De bezoekers kwamen op voorsprong, maar El Khayati was weer belangrijk voor de Hagenezen.

Fabian Sporkslede ontsnapte in de 12e minuut aan ADO-linksback Shaquille Pinas en gaf voor op Luka Ilic. De bal viel over Tom Beugelsdijk heen waardoor de Servische NAC-middenvelder helemaal vrij stond. Zijn 1e poging ging nog tegen de paal maar in de rebound knalde Ilic alsnog de bal in het doel.

Het duurde maar 5 minuutjes voordat de 1-1 op het bord stond. Het was voor NAC pas de 1e keer dat het dit seizoen in een uitwedstrijd op voorsprong kwam, maar Nasser El Khayati verstoorde het Brabantse feestje na een geplaatst schot. Het betekende zijn 8e treffer van het seizoen. De middenvelder is nu bij de laatste 10 ADO-goals betrokken.

Spelmaker El Khayati

El Khayati kleurde ook daarna de wedstrijd, maar NAC-keeper Benjamin van Leer en de lat voorkwamen nog een doelpunt. Ook Lex Immers was dicht bij een goal, maar zijn kopbal eindigde ook op de lat.

NAC bleef op de been, ondanks aandringen van de thuisploeg. Invaller Giovanni Korte was nog een paar keer gevaarlijk voor de Bredanaars, maar meer dan een punt zat er ook voor NAC niet in.