‘Saymak misschien vervanger voor Labyad’

23 december 2017

Pro Shots / Kay Int Veen

Als Zakaria Labyad in januari vertrekt, dan heeft FC Utrecht al een back-up op het oog. Mustafa Saymak zou nog wel eens een overstapje kunnen maken van PEC Zwolle naar de Utrechtenaren, dat schrijft het AD zaterdagmiddag.


Dit seizoen is Saymak een van de smaakmakertjes van PEC. Hij scoorde een week geleden nog 2 keer tegen Willem II (2-3 gewonnen). In totaal had hij 7 doelpunten gemaakt. "PEC heeft er alles aan gedaan om zijn contract te verlengen", zegt Gerard Nijkamp. "Als de juiste club gaat komen, de juiste transfersom en wij kunnen de goede vervanger vinden, dan komt alles bij elkaar en mag hij weg."

Top 3
Er heeft nog geen club gehapt volgens Nijkamp, maar dat kan zo veranderen als Labyad vertrekt bij Utrecht. De sterspeler bij Utrecht hintte eerder in december naar een overstap naar een club uit de top 3. "Ik wil nu een volgende stap maken, zonder gevechten", zei Labyad. Saymak is niet de enige waar Utrecht naar kijkt, ook Achraf Bechrarki staat op het lijstje. Hij speelt voor Wydad Casablanca in Marokko.