sc Heerenveen knokt zich na heerlijk voetbalavondje knap naar de overwinning in Limburg

BSR Agency

admin • 22:36, 23-02-2019 / Laatste Update: 21:09, 07-01-2024

Fortuna Sittard heeft in eigen huis een nederlaag moeten incasseren. In een aantrekkelijke wedstrijd wist sc Heerenveen de wedstrijd in de 2e helft te kantelen en een 2-1 achterstand om te buigen tot een 2-4 overwinning.

Daarvoor had het wel een rode kaart aan de kant van Fortuna voor nodig. De comeback van de Friezen werd namelijk compleet toen José Rodríguez in de 73e minuut het veld moest verlaten na een overtreding in het strafschopgebied, waardoor Sam Lammers vanaf 11 meter de wedstrijd kon beslissen.

Daarvoor konden we ook al een tijdje genieten van leuk voetbal. Hoewel het best wel rommelig was op zijn tijd en beide ploegen niet bepaald balvast waren, werd er toch 3 keer gescoord in het 1e bedrijf. Lazaros Lamprou schoot al na 7 minuten de 1-0 op het bord voor Fortuna. Voor de supporters uit Sittard leek het een topavond te worden nadat Mark Diemers er in de 31e minuut 2-0 van maakte.

Heerenveen komt keihard terug

Echter, het liep toch helemaal anders. In de blessuretijd van de 1e helft kopte Daniel Høegh de hele belanrijke aansluitingstreffer op het bord, waardoor Heerenveen nog genoeg had om voor te strijden in de 2e helft. Strijden deden ze ook en al snel werd het doel van Alexei Koșelev, de Moldaavse Fortuna-doelman, onder vuur genomen. Heerenveen bleef lekker druk zetten, maakte via Mitchell van Bergen de 2-2 en liep in de slotfase dankzij Sam Lammers ook nog uit tot 2-4.

Komt Fortuna nog terug?

Alsof we nog niet genoeg spektakel hadden gezien, leek Fortuna het in de 89e minuut nog even loeispannend te maken door de 3-4 vanaf de penaltystip binnen te rammen. Echter, wat een 100% penalty leek, werd na inzien van de VAR tóch teruggedraaid, tot grote verbazing en woede van zo'n beetje iedereen die de wedstrijd volgde. De 5 minuten blessuretijd die daarop volgde konden niet meer tot spanning zorgen in Sittard, waar de VAR dus weer een hoofdrol speelde.