Schaars ontbreekt tegen FC Utrecht vanwege hoofdblessure

3 februari 2016

Pro Shots

Stijn Schaars ontbreekt in het bekerduel van PSV, thuis met FC Utrecht van donderdag. De middenvelder van PSV moest dinsdag het trainingsveld verlaten nadat hij een bal op het hoofd kreeg en is niet inzetbaar. "Hier staan protocollen voor en die volgen we. Stijn krijgt rust", aldus trainer Phillip Cocu van PSV. De coach kan verder niet beschikken over Andrés Guardado en Maxime Lestienne, die woensdag weer binnen trainde en niet op het veld stond vanwege lichte griepverschijnselen. 

PSV wil het bekerduel winnen en zondag de competitiewedstrijd ook, liet Cocu alvast weten. "Beide wedstrijden kunnen enige invloed op elkaar hebben. Het verloop in de wedstrijd van donderdag kan doorwerken naar zondag." PSV is niet bevreesd voor een afloop met strafschoppen. Cocu: "We trainen daar vaker op en ook nu. Maar we zullen het daar op de eerste plaats niet op aan willen laten komen." Cocu vindt dat FC Utrecht een talentvol team heeft. Zijn voormalige collega Erik ten Hag loodst het team door de competitie en het bekertoernooi.

Pasveer
Bij PSV keept Remko Pasveer in het bekerduel met de Domstedelingen, waarbij ongeveer 20.000 toeschouwers verwacht worden. Daarnaast kan Marco van Ginkel zijn debuut maken. Cocu liet weten dat de kans groot is dat hij bij de wedstrijdselectie zit.