Van Schaik heeft koers voor ogen: ‘Met z’n allen’

28 juni 2017

Proshots

Wilco van Schaik, de nieuwe algemeen directeur van NEC, weet dat hem een moeilijke klus wacht in Nijmegen. De club heeft met de degradatie naar de eerste divisie een enorme klap gekregen.


Maar Van Schaik kijkt naar de passie in Nijmegen. Die enorme betrokkenheid. De liefde voor de club. ,,De bouwstenen om hier iets moois neer te zetten, zijn in alle omvang voorradig", zegt hij tegen De Gelderlander.

Koers
Van Schaik weet waaraan hij begint. Hij heeft zes jaar gewerkt bij FC Utrecht. De club uit de Domstad is onder zijn leiding omhoog gestuwd naar de subtop in Nederland. ,,Het succes van Utrecht is niet mijn verdienste”, legt hij uit. ,,Dat hebben we met zijn allen gedaan. Met de stad, de clubmensen. Supporters en sponsors. En dat moet ook de koers zijn bij NEC. De club leeft in Nijmegen. Dat moeten we met zijn allen in ons voordeel gebruiken.”

Dialoog is goed
De directeur gaat de discussie aan. ,,De dialoog is goed”, zegt hij. ,,De voetbalwereld is complex. Ik ben bij Utrecht veel wijzer geworden. Ik heb ook fouten gemaakt. Als directeur van NEC heb ik een pittig vak.”

Onbepaalde tijd
Officieel begint hij op 1 augustus, met een contract voor onbepaalde tijd. ,,NEC moet zo snel mogelijk terug naar de eredivisie”, zegt hij. ,,Maar het gaat om een meerjarenplan. NEC heeft een lange weg te gaan.”