Scheidsrechter na blunder bij Ajax-Utrecht: ‘Ze staan gewoon heel dicht bij elkaar’

22 april 2021

Getty
Lindhout.

Scheidsrechter Allard Lindhout kan zich voorstellen dat Ajax zich bestolen voelde na het gelijkspel tegen FC Utrecht (1-1). Een treffer van Davy Klaassen werd in de 2e helft afgekeurd omdat de middenvelder buitenspel stond volgens een grensrechter. "Als ik de beelden nu zie, dan neig ik ook naar een doelpunt", zei Lindhout voor de camera van ESPN.


De videoscheidsrechter greep niet in, terwijl het er op leek dat verdediger Mark van der Maarel van FC Utrecht nog achter Klaassen stond.

'VAR heeft werk gedaan'
"Ze staan gewoon heel dicht bij elkaar", zei Lindhout over Klaassen en Van der Maarel. "En de camera staat misschien ook wel niet helemaal recht. De VAR heeft zijn werk gedaan met de middelen die hij had. Daardoor is de beslissing blijven staan. De beslissing was ook blijven staan denk ik als er niet voor buitenspel gevlagd zou zijn."

Lindhout werd door de videoscheidsrechter niet naar de kant geroepen om het moment nog eens rustig te bekijken. "Dat gebeurt vooral bij spelsituaties die verschillend geïnterpreteerd kunnen worden. Dit was een feitelijke situatie. Maar ik begrijp dat Ajax dit anders ziet, het komt inderdaad dichtbij een geldig doelpunt als ik het nu zie."