Score4 op Sportnieuws.nl: krijgt Ajax nu wel of geen last van Burak Yilmaz?

4 augustus 2022 | In samenwerking met TOTO

Getty Images
score-4-ajax-fortuna-sittard-psv-fc-emmen-voorbeschouwing-1e-speelronde-eredivisie

De Eredivisie gaat weer van start! Zaterdag komt zowel regerend landskampioen Ajax als PSV, de runner-up van vorig seizoen, in actie. Bij Score4 maak je, met het juist voorspellen van de uitslagen (plus 2 duels van zondag), kans op 5.000 euro.


Wie wil dat nou niet? Om alvast wat beter ingelezen te zijn, hier een voorbeschouwing op Fortuna Sittard - Ajax en PSV - FC Emmen. Dan vul je hopelijk straks de precieze uitslag in, onderaan in dit artikel!

Check ook: Score4 op Sportnieuws.nl: begin jij het Eredivisie-seizoen met 5.000 euro?

Fortuna Sittard - Ajax
De Amsterdammers willen de jacht op een 37e landstitel goed beginnen. Dan kan er maar beter meteen in Sittard (aftrap 16.30 uur) gewonnen worden. Bij Ajax is Alfred Schreuder de trainer, hij verving de naar Manchester United vertrokken Erik ten Hag. Sjors Ultee is nog altijd coach van Fortuna. Bij de Limburgers staat vanaf dit seizoen Burak Yilmaz, de ervaren Turkse spits, onder contract. Bij ESPN gaf Yilmaz zelf aan dat het duel met Ajax waarschijnlijk te vroeg komt voor hem.

Het is de vraag wie bij Ajax onder de lat staat, nadat Jay Gorter in de Johan Cruijff Schaal blunderde. Vorig seizoen maakte Fortuna zowel thuis als uit geen kans tegen Ajax: 2 keer eindigde het duel in 5-0. Wat wordt het in de 1e speelronde van het Eredivisie-seizoen 2022/23?

PSV - FC Emmen
Om 20.00 uur begint PSV aan de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. De Eindhovenaren hebben met Ruud van Nistelrooij een nieuwe trainer en de Johan Cruijff Schaal werd al gewonnen ten koste van Ajax (5-3). In de 3e voorronde van de Champions League eindigde het 1e duel met AS Monaco in een gelijkspel (1-1, uit). De verwachting van het Eindhovens Dagblad is dan ook dat Van Nistelrooij wat gaat rouleren met zijn team.

PSV heeft veel veranderingen ondergaan in de zomerstop. Naast een andere trainer haalde de club ook veel spelers: onder andere Xavi Simons, Luuk de Jong, Walter Benítez en Guus Til. Tegenstander FC Emmen promoveerde vorig seizoen naar de Eredivisie onder trainer Dick Lukkien en hij is nog altijd de baas. Wat kan zijn team tegen PSV? Vul nog snel jouw voorspelling in bij Score4 om kans te maken op die 5000 euro!