Sfeer in kleedkamer Feyenoord ‘dramatisch’ na uitschakeling in beker

16 december 2021

Pro Shots

De vroege uitschakeling in het bekertoernooi kwam woensdag snoeihard aan bij Feyenoord. De week voor de Klassieker leverde vooral frustraties op, vooral dankzij een excellerende FC Twente-keeper Lars Unnerstall.


De 31-jarige keeper, afgedankt door PSV en daarna snel opgepikt door FC Twente, was dé bekerheld van FC Twente. "Hij keepte fenomenaal", zei Feyenoord-trainer Slot na afloop. "Tegen Feyenoord heeft hij het tweemaal echt geweldig gedaan." Ook in de Eredivisie hield de keeper Feyenoord een paar weken geleden op 0-0.

'Frustrerend'
De aanloop naar de Klassieker is uiteindelijk faliekant mislukt. FC Groningen pakte een punt terwijl de ploeg bijna niet over de middenlijn kwam tegen Feyenoord. FC Twente stond zo’n beetje 120 minuten met de rug tegen de muur, maar bekerde wel gewoon verder. "Zoals ik zei: frustrerend. Of het door zal wegen naar de Klassieker? De wedstrijd tegen Ajax zal ons op voorhand veel energie geven", zei Slot.

'Sfeer was dramatisch'
De sfeer was in ieder geval om te snijden in Enschede. "Het is duidelijk dat de sfeer in de kleedkamer na afloop dramatisch was", zei keeper Justin Bijlow na afloop. "Deze prijs is weg, vanaf nu gaat de knop om naar de volgende wedstrijd. Ja, Ajax. Dan kunnen we deze week toch goed afsluiten."