Shirt van Willem II draagt weer herkenbare sponsor: Destil

12 juli 2018

still uit video Willem II

Destil is weer de hoofdsponsor van Willem II. Dat maakte de Tilburgse club donderdagochtend bekend. Van 2008 tot 2010 prijkte de naam ook al op de shirts van Willem II. De afgelopen jaren was Destil een van de grote sponsors van de ijshockeyers van Trappers, dat een aantal jaar de naam Destil Trappers droeg.


Begin deze week bereikten de groothandel voor bouw en industrie en Willem II overeenstemming over een nieuw hoofdsponsorschap. Voor hoeveel geld Destil sponsort, werd niet bekend gemaakt. Het gaat om een deal voor 2 jaar. Directeur Berry van Gool verklaarde eerder dat het hoofdsponsorschap van de Tilburgse club een half miljoen euro waard was en verwees daarbij naar NAC, Heracles en PEC Zwolle, die hun shirt voor ongeveer hetzelfde bedrag vermarkten. 

Het is niet de eerste keer dat een bedrijf terugkeert op het shirt van Willem II. In het verleden was VZS als hoofdsponsor en keerde later terug onder de naam CZ-groep, waarin het was opgegaan. Bekijk een overzicht van Willem II-shirts door de jaren heen.