🎥 | Deze sicke stats bewijzen hoe gevaarlijk Ziyech in de Champions League is

14 november 2019

Beeldbewerking Sportnieuws

Ajax is weer lekker aan het ballen dit seizoen in de Champions League. Eén van de grote architecten achter dit werk is Hakim Ziyech. De aanvaller kende al heel wat lekkere wedstrijdjes en zijn statistieken bewijzen wel waarom.


Statistieken: via Opta.

Bij ruim 30 procent van de 22 Ajax goals in deze Champions League (inclusief voorrondes) was Ziyech betrokken. Hij gaf 5 assists en scoorde 2 keer. De vrije trap tegen Chelsea die via Kepa in het doel belandde, rekenen we - hoe ziek die goal ook was - helaas niet mee. Anders was het 36 procent!

(tekst loopt door onder video)
Ziyech legt ze wel neer
Het totaal aantal assists van Ziyech had zelfs nóg hoger uit kunnen vallen. De hangende buitenspeler creëerde dit seizoen (inclusief voorrondes) al 27 kansen. Daarmee steekt hij met kop en schouders boven de rest uit. Alleen Dusan Tadic komt met 18 nog een beetje in de buurt.

(tekst loopt verder onder grafiek en video)

© Opta


Ook in het hoofdtoernooi creëert Ziyech aardig wat kansen: 11 stuks. Daarmee is hij terug te vinden in de top-10 en wordt hij omringt door topspelers. Met 33 passes in de richting van de vijandelijke zestien staat hij zelfs 4de. Daarmee houdt hij zelfs Lionel Messi (26) onder zich.

© OptaPasses
In de groepsfase heeft Ziyech een passing accuracy van 71 procent. Dat is niet bijzonder hoog, maar ook weer niet slecht. Zeker als je bedenkt dat Ziyech vaak probeert vooruit te voetballen én een beslissende pass wil geven.

(tekst loopt door onder passingmap)

© OptaHard werken
Maar alleen maar mooi is het niet bij Ziyech. De Marokkaanse vedette schuwt het vuile werk niet, zo blijkt uit de statistieken. Inclusief voorrondes staat hij al op 33 balveroveringen. Daarbij loopt hij als buitenspeler ook nog eens gemiddeld zo'n 10 kilometer per wedstrijd.

© OptaGaat Ziyech zo door met presteren, lijkt het een kwestie van tijd voordat er een Europese topclub aan de deur komt bij Ajax. Zeker als hij zulke goals blijft maken!