Sierd de Vos reageert op kritiek: ‘Gelukkig is er Twitter, dan tuigen die mensen hun vrouw niet af’

14 augustus 2019

ANP

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Ajax en PAOK Saloniki trok het nogal enthousiaste commentaar van Sierd de Vos flink de aandacht. Zijn fans genoten, maar andere Ziggo-kijkers vonden het nodig om te zeiken op Twitter. De Vos zelf interesseert het geen reet. ,,Het was de eerste werkdag na mijn vakantie, ik had er zin in.”


,,Als je enthousiaster bent dan je collegae dan valt dat kennelijk op”, zegt De Vos tegen het AD. Normaal is hij te horen op Ziggo, een zender die je ontvangt als klant van die provider of waar je een abonnement op moet hebben. Maar omdat Ajax een kwalificatieduel speelde voor de Champions League, een wedstrijd die volgens de Mediawet voor iedereen te zien moet zijn, had Ziggo het kanaal voor alle tv-kijkers beschikbaar gemaakt. ,,Mensen die mij niet kennen, reageren soms verrast. Die moeten wennen.”

Stamboom van Biseswar
Dat hij zowat de hele stamboom van Amsterdammer Diego Biseswar besprak was dat volgens ‘El Sierd’ onderdeel van het vak. ,,Het is niet meer zo droog als in de tijd van Herman Kuiphof, waarin je alle spelers moet noemen en alles moet verklaren. Alles wat er op het veld gebeurt, ziet de tv-kijker zelf ook wel. Dat verhaal van Biseswar en zijn vader, moeder en drie broers vind ik een romantisch verhaal. Een zoon van een oud-bokser en buschauffeur die ooit is weggestuurd bij de jeugd van Ajax en nu twee doelpunten maakt tegen die club.”

Geen koekenbakker
De kritiek doet De Vos niet zoveel. ,,Weet je wat, ik ben voor Fifa 20, het grootste voetbalspel ter wereld, gevraagd als commentator. Nou, die vragen echt geen koekenbakker hoor. Het is al mijn hele carrière een tweedeling: mensen die het fantastisch vinden of die me helemaal niks vinden.” Hij zegt blij te zijn met Twitter. ,,Dan kunnen al die mensen daar hun gal spuwen in plaats van hun vrouw af te tuigen of ergens een steen door de ruit te gooien. Als ik die kritiek moet dragen voor een vredelievender wereld, dan doe ik dat graag.”