Sloetski heeft karrevracht aan blessures: ‘Er wordt een krachttoer verwacht’

23 mei 2019

BSR Agency

Leonid Sloetski wijzigt zijn elftal in de 1ste finalewedstrijd van de play-offs om Europees voetbal tegen FC Utrecht niet. Wel verwacht de Russische oefenmeester dat er wat anders wordt gevraagd dan tegen FC Groningen. Uiteindelijk gaat het om de 'survival of the fittest'.


"We hebben veel blessures en het programma is zwaar", stelde Sloetski tegenover de Gelderlander. "De wedstrijden volgen zich in hoog tempo op. Nu is het weer 2 wedstrijden in 5 dagen. We hebben twee dagen rust gehad na Groningen. Dan is het een grote vraag hoe het met de fitheid is gesteld. Er wordt een krachttoer verwacht."

Lappenmand
Sloetski heeft een waslijst aan blessures voor de ontmoeting van morgenavond (aanvang 20.45 uur). Hilary Gong (knie), Oussama Darfalou (enkel), Jake Clarke-Salter (knie), Charly Musonda (knie) en Roy Beerens (hamstrings) komen in de play-offs niet meer in actie.

Matus Bero is op de weg terug, maar de Slowaak ondervindt nog te veel hinder van een enkelblessure. Max Clark en Rasmus Thelander zijn hersteld van een stevige kou en zitten weer bij de wedstrijdselectie.
Ødegaard
In de finale zijn alle ogen gericht op Martin Ødegaard. "Wij moeten een plan uittekenen dat succes brengt in Utrecht", aldus Sloetski. "En in 2 wedstrijden. Utrecht wil Ødegaard neutraliseren. Wij moeten hem laten renderen. Het verrassen van de tegenstander is wel erg moeilijk. We hebben onlangs nog tegen Utrecht gespeeld. Het gaat uiteindelijk toch ook om een paar momenten."

Vitesse neemt het voordeel van de boost uit thuisduel met Groningen nu mee naar de Galgenwaard. "Maar Utrecht heeft in de play-offs veel minder energie moeten verspillen", vond Sloetski. "Zij moeten toch veel frisser zijn. Utrecht was na eerste duel met Heracles al klaar. We zullen zien wat het voordeel is."