Slordig Ajax morst bij Vitesse direct punten in 1e speelronde Eredivisie

BSR

Sjors Tanis • 22:22, 03-08-2019 / Laatste Update: 00:15, 06-01-2024

Landskampioen Ajax heeft in de 1e speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen punten verspeeld. Op bezoek bij Vitesse werd het 2-2.

Vitesse kwam op een 2-1 voorsprong, maar Dušan Tadic bezorgde Ajax tóch een punt in Arnhem.

Slordig Ajax

Ajax, vorig jaar glansrijk landskampioen én halve finalist in de Champions League, speelde slordig in de Gelredome. Na 13 minuten kwam Vitesse echter met wat geluk op voorsprong. Een van richting veranderd schot van Matúš Bero rolde achter Ajax-doelman André Onana: 1-0.

Jacht naar gelijkmaker

De bezoekers gingen in het restant van de 1e helft op jacht naar de gelijkmaker. Daley Blind trof nog de lat, maar na een halfuur was het wel raak toen Donny van de Beek scoorde op aangeven van Hakim Ziyech. Ajax kreeg daarna kansen op meer, maar Vitesse-doelman Remko Pasveer hield zijn ploeg op de been.

Oud-Ajacied scoort

Na de pauze wist Ajax nog maar weinig te creëren. De Amsterdammers speelden slordig en konden de vorm van het vorige seizoen niet halen. Vitesse profiteerde dankzij een oud-Ajax-speler: Riechedly Bazoer scoorde in de 55e minuut de 2-1. Een stunt leek in de maak in Arnhem.

Tadic stelt punt veilig

Een kwartier voor tijd wist Ajax tóch de Arnhemse defensie te kraken. Donny van de Beek gaf de bal op randje buitenspel mee aan Dušan Tadic en de aanvoerder faalde niet: 2-2. Even leek de treffer vanwege buitenspel niet door te gaan, maar de VAR greep niet in. In de slotminuten ging Ajax, nadat Bazoer uit het veld werd gestuurd na een 2e gele kaart, vol op jacht naar de winnende treffer. Maar die viel niet, waardoor Ajax slechts een puntje over houdt aan de uitwedstrijd bij Vitesse in de 1e speelronde van de Eredivisie 2019/2020.