Slot super trots op Oranje-debutanten Stengs en Boadu: ‘Dit is prachtig’

8 november 2019

Soccrates Images

AZ gaat bijzonder lekker de laatste weken. In de Eredivisie staan ze 2de, in de Europa League zijn ze hard op weg naar overwintering en bij Oranje werden Calvin Stengs en Myron Boadu voor het eerst geselecteerd. Trainer Arne Slot is dan ook super trots op zijn pupillen.


Dit is prachtig", sprak Slot net terug na een lange reis uit Kazachstan. "Ik kan dit ook niet los zien van de prestaties van het hele team op dit moment. Het zijn niet de enige internationals die we hebben zoals ook Pantelis Hatzidiakos (Griekenland) en Oussama Idrissi (Marokko)."

Bizot
Toch ontbrak er volgens Slot een speler. "Wat dat betreft is het jammer dat onze keeper Marco Bizot niet is geselecteerd. Hij heeft toch vaak de nul gehouden dit seizoen."

Slot denkt dat de prestaties in de recente wedstrijden tegen Feyenoord, PSV en ook Manchester United, Koeman heeft overgehaald om Stengs en Boadu te selecteren. "Net als het spelen om de 3 á 4 dagen. Dat is belangrijk voor een topspeler en daar gaan ze goed mee om. De bondscoach zei recent dat het voor Myron nog ietsje te vroeg was. Het is inderdaad 'ietsje' geworden haha."