Sneijder traint mee bij DHSC: ‘Wesley wil afvallen en lekker bezig zijn’

13 juli 2020

AD

Wesley Sneijder traint vanaf maandag 27 juli mee bij zaterdaghoofdklasser DHSC. Een opmaat naar een rentree als profvoetballer is daarbij niet de insteek, laat zijn broer Jeffrey Sneijder desgevraagd weten. Maar: "Misschien gaat het weer kriebelen."


Na een smeekbede van zo’n 75 FC Utrecht-supporters, die de 36-jarige Sneijder opzochten bij DHSC uit het Utrechtse Ondiep, liet de recordinternational weten ‘te zullen nadenken’ over een rentree als profvoetballer bij de profclub uit zijn stad, FC Utrecht. 

Robben
Veel mensen waren ook sceptisch over een rentree van Sneijder, die in tegenstelling tot Robben niet meer fit is en ook minder gedisciplineerd is dan de aanvaller uit Bedum. Dat neemt niet weg dat Sneijder zijn voetbalschoenen weer gaat aantrekken en vanaf maandag 27 juli meedoet met de trainingen van de Utrechtse zaterdaghoofdklasser DHSC.

Afspraak
"Wesley wil fit worden. Voor ons is het prettig dat hij op het veld staat, want dan kan hij dingen voordoen aan spelers”, legt voorzitter Hans Berrens van DHSC uit. De afspraak met Sneijder stond al ruim voordat een comeback in het profvoetbal ter sprake kwam. "Of hij meetraint om bij ons of FC Utrecht zijn rentree te maken, weet ik echt niet. Het staat wel vanaf mei al in de planning om mee te trainen. Niet meer en niet minder.”

Afvallen
Jeffrey Sneijder, die onderdeel uitmaakt van de technische staf van DHSC, zegt dat het aansluiten van zijn broer bij de selectie niet per se de opmaat is naar een rentree. "Wesley wil afvallen en lekker bezig zijn. Hij heeft wel gezegd dat het misschien daardoor weer gaat kriebelen. Hij is er een tijdje uit geweest. Wesley wil ervaren hoe het is om na een tijdje zonder voetbal weer op het veld te staan en wil zijn plezier terugvinden."