Spakenburg hekelt slecht gedrag harde kern: ‘Drugs lijken eerder regel dan uitzondering’

17 september 2021

Het bestuur van SV Spakenburg heeft op haar eigen website een statement naar buiten gebracht en daarin uitgehaald naar de harde kern van de Tweede Divisieclub. De Harde Kern Spakenburg (HKS) is, in dit nog vroege seizoen, volgens het bestuur bij meerdere incidenten betrokken geweest. Dat is de club meer dan zat.


"Het is seizoen is slechts 4 duels uit maar jammer genoeg constateren wij dat er iedere week incidenten hebben plaatsgevonden waarbij de zichzelf noemde Harde Kern Spakenburg (HKS) betrokken is geweest." Volgens de club bestaan de trouwe supporters uit het onderhoudsteam, het mediateam, barmensen, trainers, leiders, sponsoren, stewards en andere commissieleden.

Wangedrag
"Zo kunnen we nog wel even doorgaan. We zijn het intimiderende en provocerende gedrag van deze leden, ook naar onze eigen vrijwilligers, meer dan zat." Bij de uitwedstrijden in Scheveningen en Werkendam, waar Spakenburg-fans met de bus heen konden, is het nodige kapot gemaakt. Ook werd er een knokpartij voorkomen.

"Na de thuiswedstrijd tegen Katwijk is er zelfs een plastic zak met zelfgemaakte slagwapens gevonden waarmee het niet moeilijk zou zijn geweest iemand voor het leven te verminken", ging het statement verder. Ook is het bestuur op de hoogte van het gebruik van drugs binnen de harde kern.

'Doorgesnoven'
"Dat lijkt binnen deze groep eerder regel dan uitzondering te zijn." De club merkte op dat dit gedrag ook mensen van buiten Spakenburg aantrekt. "Die helemaal niet met onze club hebben. Het gros van deze groep is geen eens lid, maar wij draaien wel voor alle schade op. Ook gaat ons imago eraan."

Het bestuur weert de groep dan ook vanaf vrijdag 17 september van sportpark De Westmaat. "Zij zijn voor onbepaalde tijd niet meer welkom. Bij ons bekende leden zullen een brief krijgen." Ook doet de vereniging een oproep naar haar eigen leden. "Spreek elkaar aan op afwijkend gedraag. We moeten de club op een juiste manier steunen en overal een voetbalfeest van maken. Maatregelen als deze zijn niet leuk, maar we hebben geen keus."