Spanning in de Eredvisie weer helemaal terug na verlies Ajax in Groningen

BSR Agency

admin • 17:25, 26-01-2020 / Laatste Update: 04:52, 08-01-2024

De strijd in de Eredivisie is zeker nog niet gestreden. Ajax kon weinig klaarspelen in een volgepakte Euroborg. Een strijdbaar FC Groningen maakte daar goed gebruik van en versloeg de Amsterdammers met 2-1.

Trainer Erik ten Hag moest puzzelen voor de wedstrijd. De oefenmeester had wederom een basisplaats voor Siem de Jong ingeruimd. Daarnaast stond Bruno Varela onder de lat, omdat André Onana met een schouderblessure kampt.

De intenties van FC Groningen waren meteen duidelijk. De ploeg van Danny Buijs wilde er een harde fysieke wedstrijd van maken en Ajax in de counter te slim af zijn. Na een kwartier spelen leidde dat tot de 1-0 via Kaj Sierhuis, die met wat de geluk de bal achter Varela werkte.

⏸ | FC Groningen gaat met een 1-0 voorsprong de rust in tegen Ajax.

Goudhaantje bij de Trots van het Noorden is oud-Ajacied Kaj Sierhuis.#groajahttps://t.co/0JabM9UqUD pic.twitter.com/rwqG7zMKAn

— FOX Sports (@FOXSportsnl) January 26, 2020

Matig Ajax

Ajax had het lastig in de Euroborg en slaagde er niet in om het spel te maken. In de hele eerste helft kwam het slechts tot 1 kans, wat natuurlijk veel te matig is. Vlak na rust kwam Groningen via Ramon Pascal Lundqvist op een 2-0 voorsprong en leek het punten te gaan verspelen.

From the River

Een kwartier voor tijd zorgde Donny van de Beek met een fraaie volley voor de aansluitingstreffer. De goal gaf Ajax behoorlijk wat vertrouwen om op zoek te gaan naar minimaal een punt. Groningen kwam er eigenlijk niet meer uit en Ajax was via Lassina Traoré dichtbij de gelijkmaker. FC Groningen had de wedstrijd eerder in het slot kunnen gooien, maar hielp in de slotfase een aantal grote kansen om zeep.

Door de nederlaag van Ajax en de winst van AZ op zaterdag bij Heerenveen is het gat tussen beiden nu nog maar 3 punten.