Sparta en De Graafschap na overtuigende zeges naar finale play-offs

BSR/SOCCRATES

Brian Vesseur • 00:37, 23-05-2019 / Laatste Update: 09:24, 07-01-2024

Sparta Rotterdam stond na de heenwedstrijd tegen TOP Oss (2-0) al met 1 been in de finale van de play-offs. In de return maakten de Rotterdammers het kunstje af: 3-0. In de finale strijden zij tegen De Graafschap. Zij wonnen in 2 wedstrijden van Cambuur Leeuwarden. De winnaar van de finale speelt volgend seizoen in de Eredivisie.

De Graafschap - Cambuur

In Leeuwarden hadden de 2 ploegen elkaar in evenwicht gehouden: 1-1. Maar na 45 minuten in Doetinchem leek de winnaar bepaald. De Graafschap stond dankzij een productieve Charlison Benschop met 2-0 voor. Eenmaal scoorde hij via een penalty, veroorzaakt door Robbert Schilder.

Sparta - TOP Oss

Sparta ging zondag al met een 2-0 voorsprong vanuit Oss naar huis. In Rotterdam maakten de spelers van Henk Fraser het helemaal af: 3-0. Bart Vriends scoorde in de eerste helft het eerste doelpunt, Ragnar Ache zorgde in de slotfase voor de 2-0 én de 3-0. Zijn laatste was een prachtige knal via onderkantje lat.

Sparta en De Graafschap ontmoeten elkaar dus in de finale. In de andere finale staan RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles tegenover elkaar.