Sparta en PEC schieten niet zo veel op met gelijkspel

admin • 20:36, 20-08-2017 / Laatste Update: 18:09, 12-12-2023

Sparta en PEC Zwolle hebben zondag de punten verdeeld op Het Kasteel. Als ridders trokken ze af en toe ten strijde, maar geen van de 2 ploegen kon de 3 punten mee naar huis nemen: 1-1.

PEC had niet lang nodig om de 0-1 op het bord te krijgen. Na iets minder dan een kwartier spelen zette Younes Mokhtar de Zwollenaren na een mooie aanval op voorsprong. Daarbij werd hij nauwelijks gehinderd door de slapende verdediging van de thuisploeg.

Antwoord Sparta

Sparta had vrij snel een antwoord klaar. Zo'n 10 minuten na de openingstreffer werd Robert Mühren compleet vrijgelaten en schoot de gelijkmaker binnen.

10 minuutjes voor tijd kon Mustafa Saymak Zwolle naar 3 punten schieten, maar hij vergat na een mooi steekpassje de bal aan te nemen. Anders had hij 1-op-1 op de keeper gestaan in het strafschopgebied van Sparta.

Spelers lijken op

Tegen het einde van de wedstrijd leek de energie er wat uit gestreden bij beide ploegen. Ze gaven elkaar weer veel ruimte, maar daar werd mede door een gebrek aan creativiteit weinig mee gedaan.

PEC komt op 4 punten en blijft 6de. Sparta pakt het 1ste punt  en staat 13de.