Sparta houdt punten in eigen huis en drukt ADO verder in degradatiezorgen

BSR/Soccrates

admin • 23:40, 11-02-2020 / Laatste Update: 12:25, 05-01-2024

Sparta Rotterdam heeft op Het Kasteel 3 punten gehaald tegen ADO Den Haag. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong, maar nog voor rust was dat al omgedraaid door de Spartanen tot 3-1. In de 2e helft maakte ADO nog wel een goaltje, maar verder dan dat kwamen ze ook niet. Na een late Rotterdamse treffer kwam de stand op 4-2.

Het begin van de wedstrijd was nog veelbelovend voor ADO. Shaquille Pinas maakte in de 17e minuut de 0-1, maar 4 minuten later zorgde Adil Auassar al voor de gelijkmaker en was het gedaan met de pret voor de Hagenezen. Patrick Joosten en Bart Vriends zorgden voor de comfortabele 3-1 voorsprong voor de thuisploeg bij rust.

Crysencio Summerville bracht met nog dik 20 minuten te voetballen de spanning wel terug in de wedstrijd: 3-2. Tot diep in de slotfase bleef het spannend, tot Abdou Harroui er 4-2 van maakte. Zo drukt Sparta ADO nog een beetje dieper in de degradatiezorgen.

Degradatiezorgen in Den Haag

De hekkensluiter van de Eredivisie is nog steeds RKC Waalwijk met 12 punten uit 22 wedstrijden. ADO Den Haag blijft de nummer 17 met 17 punten uit 22 wedstrijden. VVV Venlo staat met 4 punten meer op de 16de plek.

Voor Sparta ziet de ranglijst er rooskleurig uit. Na deze winst staat Sparta op de 11 plek met 27 punten uit 22 wedstrijden.