Sparta scoort op Het Kasteel 6 keer tegen concurrent Go Ahead

BSR Agency

Brian Vesseur • 17:47, 24-02-2019 / Laatste Update: 13:05, 08-01-2024

Sparta Rotterdam heeft zondag Go Ahead Eagles afgemaakt. Op Het Kasteel eindigde het KKD-duel in 6-1.

De Rotterdammers komen door de zege net als FC Den Bosch op 48 punten. Dat zijn er elf minder dan koploper FC Twente. Go Ahead Eagles staat vierde met 47 punten.

Dervisoglu

Halil Dervisoglu was de grote man bij Sparta met 3 doelpunten. De 19-jarige aanvaller bracht de thuisploeg al in de zesde minuut op voorsprong. Adil Auassar schoot de 2-0 binnen en een van richting veranderd schot van Mohamed Rayhi zorgde voor de 3-0-ruststand.

Sparta liep in de tweede helft zelfs uit naar 5-0 via Abdou Harroui en opnieuw Dervisoglu. Richard van der Venne deed wat terug voor de ploeg uit Deventer, maar spannend werd het niet meer. Dervisoglu bepaalde 10 minuten voor tijd met zijn derde treffer de eindstand op 6-1.