Sparta slaat gat met VVV

admin • 23:28, 22-01-2016 / Laatste Update: 19:23, 07-01-2024

Sparta Rotterdam heeft vrijdagavond ondanks een gelijkspel verder afstand genomen van de naaste concurrent in de Jupiler League. De koploper speelde uit bij FC Eindhoven met 1-1 gelijk. VVV-Venlo verloor in blessuretijd van Jong PSV. Rai Vloet maakte uit een strafschop het beslissende doelpunt: 1-2.

Paco van Moorsel zette Sparta na een klein halfuur op voorsprong. Na rust herstelde Jinty Caenepeel het evenwicht. De jonge Belg benutte een strafschop. De bal ging op de stip wegens hands. Sparta heeft nu zes punten voorsprong op VVV, met een wedstrijd minder gespeeld.

VVV - Jong PSV

De Limburgers leken voor eigen publiek tegen de jeugdige PSV'ers ook op 1-1 af te sluiten, toen het alsnog mis ging. De Montenegrijnse aanvaller Aleksandar Boljevic scoorde al na negen minuten voor de Eindhovense talenten. Johnatan Opoku maakte na rust met een harde kopbal gelijk.

VVV ging in de Koel op jacht naar meer. Dat gaf PSV gelegenheid voor counters. Vlak voor tijd was Kenneth Paal al dicht bij de 1-2. Doelman Jordy Deckers redde ten koste van een hoekschop. Die leidde de ondergang in doordat Opoku de bal ongelukkig tegen de arm kreeg. Vloet velde het vonnis van elf meter.

NAC Breda kan maandag de tweede plaats overnemen door in Amsterdam Jong Ajax te verslaan.