Sparta springt en jubelt euforisch na 10 punten in 4 duels: ‘We zijn niet zomaar te slachten’

15 mei 2022

Pro Shots
Sparta

Dankzij de 1-3-zege op bezoek bij Heracles heeft Sparta zich verzekerd van lijfsbehoud in de Eredivisie. De Rotterdammers stegen zelfs naar de 14e plaats in de Eredivisie. Dat hadden weinig mensen enkele weken geleden voor mogelijk gehouden.


Aanvoerder Adil Auassar was trots op het optreden van zijn ploeg. "We hebben vandaag Italiaans gespeeld", zei Auassar bij ESPN. "Dit is een geweldige teamprestatie. We hebben vandaag op de counter gespeeld en weinig weggegeven. Als je ziet hoe we verdedigen met z'n allen, dat is gewoon echt geweldig." De ervaren verdediger sprak over een moeizaam seizoen. "Maar we hebben een geweldig team, dat heeft de doorslag gegeven."

Handhaving eerst nog een droom
Enkele weken geleden bezette Sparta nog de laatste plaats in de Eredivisie en leek handhaving onrealistisch. Na het vertrek van Henk Fraser begon de ploeg van zijn opvolger Maurice Steijn de zeges aaneen te rijgen. Sparta pakte 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden: sinds de aanstelling van Steijn was geen club succesvoller dan de Rotterdammers.

'We zijn niet te slachten'
"Het was een zwaar seizoen, maar we kunnen bouwen op teamgeest en passie", zei Bart Vriends. "Wij zijn niet zomaar te slachten. Natuurlijk was het lekker geweest als er ook op de andere velden was geholpen, maar we moesten het zelf doen. Het was een seizoen met veel dalen. De spanning was groot, maar de ontlading zal alleen maar groter zijn."