Sparta-supporters niet welkom in Enschede bij oefenpotje tegen Twente

18 november 2022

Bij het oefenduel volgende maand tussen Sparta en FC Twente in Enschede mogen géén Sparta-supporters aanwezig zijn. De driehoek van gemeente, justitie en politie heeft dat besloten, meldde de club uit Rotterdam vrijdag.


Aanleiding voor het besluit zijn de gebeurtenissen van vorige week vrijdag bij de competitiewedstrijd tussen beide clubs. Bij het Kasteel in Rotterdam misdroeg een groep Twente-supporters zich. Zo werd er onder meer een hek gesloopt (zie onder).

Sparta zegt het besluit van Enschede te betreuren, maar wil sowieso de oefenwedstrijd spelen omdat het elftal vanwege verbouwingen deze winter niet in het eigen stadion kan spelen. Daarnaast is met de autoriteiten in Rotterdam besloten dat de eerstvolgende keer dat Twente op bezoek komt er strengere maatregelen gelden voor supporters.

Meer maatregelen, minder pils
Zo wordt de capaciteit van het uitvak aangepast en zal er ook minder bier geschonken worden. "Het is een beslissing die Sparta niet graag neemt, maar helaas wel noodzakelijk is om veilig en gastvrij voetbal, ook voor én met de supporters van de tegenpartij, te kunnen aanbieden."

Twente en Sparta staan op plek 5 en 6 van de Eredivisie. De wedstrijd vorige week eindigde in een gelijkspel (1-1). Op zaterdag 10 december staat het oefenduel op het programma.