Sparta wint in eigen huis van Heracles

admin • 23:36, 18-03-2017 / Laatste Update: 04:35, 07-01-2024

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond zonder moeite 3 punten mogen bijschrijven. De ploeg van Alex Pastoor rekende pas in de 2e helft af met Heracles Almelo. De gasten kregen bijna een Jantje van Sparta, in de blessuretijd maakte Heracles de eretreffer: 3-1.

Binnen 30 minuten schoot Sparta-middenvelder Ryan Sanusi de 1-0 binnen. De thuisploeg was op dat moment veel beter dan Heracles. Bij het doelpunt ging Heracles-doelman Bram Castro niet vrijuit. Samuel Armenteros kreeg 10 minuten later vanaf de penaltystip de kans om de stand gelijk te trekken; Kortsmit hield de penalty van de Zweedse spits.

Na een klein uur voetballen besliste Martin Pusic de wedstrijd door de 2-0 in te koppen. Diezelfde Oostenrijker zorgde 20 minuten voor tijd voor de beslissende 3-0. In de blessuretijd schoot Joey Pelupessy op schitterende wijze de 3-1 nog binnen.