Sparta wint Wild West-duel van Telstar en pakt 1e periode, TOP Oss geeft NEC pak slaag (video's)

Trevor Wagener • 00:10, 27-10-2018 / Laatste Update: 05:12, 06-01-2024

Sparta Rotterdam is de winnaar van het 1e Bronzen Schild in de Keuken Kampioen Divisie! De ploeg van Henk Fraser ontsnapte thuis tegen Telstar: 2-3.

Halverwege de 1e helft leidde Sparta met 2-0 door 2 snelle goals van Lars Veldwijk. De periode leek binnen, maar De Witte Leeuwen vochten zich terug. Via Terell Ondaan en Dylan Mertens stond het na ruim een uur 2-2, maar Halil Dervisoglu gaf Sparta 10 minuten voor tijd reden tot juichen.

👏 | Dylan Mertens zet de stand bij Sparta - Telstar op 2-2, en hoe!#spatel @telstar1963NV https://t.co/RlAIVKvRhG pic.twitter.com/eaSVENWfAs

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 26 oktober 2018

🎉 | Feest op Het Kasteel! @SpartaRotterdam grijpt de eerste periodetitel.#spatelhttps://t.co/RlAIVKvRhG pic.twitter.com/LldQHk8TvO

Overige wedstrijden

Concurrent FC Twente won thuis met 1-0 van verrassing Almere City FC. In een leuke wedstrijd trokken de Tukkers aan het langste eind. Na een mooie aanval tekende Tom Boere voor de enige goal. Mede-degradant Roda JC kwam in Noord-Holland niet langs Jong AZ, dat verdiend een punt pakte (1-1). Mario Engels en Leon Bergsma maakten de goals.

FC Den Bosch won de Brabantse clash van FC Eindhoven: 3-1. De Bosschenaren kwamen via een schitterende goal van Nicolas Romat op voorsprong. Stefano Beltrame en Sven Blummel maakten het scorebord compleet. De 1-1 van Elton Kabangu vlak voor rust bracht Eindhoven nergens. In Nijmegen kreeg NEC een flinke optater van Top Oss. Na een half uur zette Bryan Smeets de Ossenaren op voorsprong. Een eigen goal van Mart Dijkstra net na rust maakte het er niet beter op.

Auw

In de 2e helft liep Oss vias Rick Stuy van den Herik, Huseyin Dogan en weer Smeets zelfs uit naar 0-5. Sven Braken redde de Nijmeegse eer pas 5 minuten voor tijd. Na 11 potjes wacht Helmond Sport nog altijd op de 1e overwinning in de KKD. De ploeg speelde voor de 6e keer dit seizoen gelijk. Thuis tegen MVV werd het 1-1.