Deze spelers van Ajax en AZ staan in de 1e wedstrijd van de Europa League op scherp

18 februari 2020

Soccrates Images

Ajax-doelman Andre Onana mist de eerste wedstrijd van Ajax tegen Getafe, komende donderdag in de voorstad van Madrid. Hij is geschorst omdat hij in de Champions League deze 3 gele kaarten pakte. Voor andere ploeggenoten kan een schorsing er in de komende wedstrijd aankomen, want zij staan op 2 Europese gele kaarten.


Het gaat om Nicolas Tagliafico, Lisandro Martinez en aanvoerder Dusan Tadic. Zij zijn geschorst voor de return in Amsterdam als zij bij Getafe van de Franse scheids een gele kaart krijgen. Quincy Promes staat ook op scherp, maar is geblesseerd en doet sowieso de 1e wedstrijd niet mee. Hij is wel hoe dan ook geschorst voor de volgende Europese wedstrijd geschorst als hij nog 1 keer geel krijgt.

Getafe
Bij Getafe staan ook 3 spelers op scherp die de return in de Johan Cruijff Arena op 27 februari missen bij een gele kaart komende donderdag: Fayçal Fajr, Robert Kenedy en clubtopscorer Angel Rodriguez.

AZ-Linz
AZ speelt op dezelfde dagen ook Europees. Eerst komende donderdag thuis tegen LASK Linz, een week later is de return in Oostenrijk. Bij de Alkmaarders staat alleen aanvoerder Teun Koopmeiners op scherp. Fredrik Midtsjö is geschorst voor de heenwedstrijd in het AFAS Stadion. Bij Linz staan Marvin Potzmann, Reinhold Ranftl en Philip Wiesinger op scherp.