Op deze spelers van Olympique Marseille moet je letten tegen Feyenoord

28 april 2022

Getty Images
spelers-olympique-marseille-conference-league-feyenoord

Feyenoord krijgt donderdagavond bezoek van Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League. Marseille is geen kleine club, maar we begrijpen het ook als je niet wekelijks de Franse competitie volgt. Daarom hebben we wat boeiende spelers van Olympique Marseille op een rijtje gezet.


Arsenal-trio
Om te beginnen met het Arsenal-trio Sead Kolasinac, William Saliba en Matteo Guendouzi. Zij spelen allemaal op huurbasis bij Marseille. Zeker de laatste 2 zijn interessant, Saliba (centrale verdediger) en Guendouzi (middenvelder). Beide heren zijn nog jong en hebben de potentie om bij Arsenal in de basis te komen.

Boubacar Kamara
Nog zo'n talent als Saliba (21) en Guendouzi (23) is de 22-jarige Boubacar Kamara. De Franse-Senegalees is de slot op het deur op het middenveld. Als we op Transfermarkt.nl kijken, zien we dat hij wel wat waarde heeft ingeleverd. Vorig jaar was hij 37 miljoen euro waard, nu nog 'maar' 25 miljoen.

Oud-Ajacied & Payet
Dimitri Payet is vaak betrokken (geweest) bij opstootjes, confrontaties en andere vergelijkbare dingetjes. Zo werd er laatst een flesje water vol tegen zijn hoofd gegooid. Overigens scoorde de al 35-jarige Payet laatst een Puskás Award-waardige goal in de Conference League.

Arek Milik speelde tot 2016 bij Ajax, maar vertrok daarna naar Napoli. Dat werd het 'm niet helemaal, waarna hij aan Marseille werd verhuurd. Daar tekent hij na dit seizoen een vast contract. In de Conference League staat de teller op 4 goals in 3 wedstrijden.