Spelersvakbond VVCS: ‘Veel spelers willen dat Eredivisie stopt’

25 maart 2020

ANP

Volgens de spelersvakbond VVCS hebben veel voetballers geen trek meer in het restant van de Eredivisie. Wat hen betreft wordt het seizoen per direct beëindigd.


Voorzitter Evgeniy Levchenko legt tegen Nu.nl uit dat veel voetballers moeite hebben om zichzelf te motiveren. "De spelers zijn nu al een paar weken aan het trainen in thuisisolement, maar waar doen ze het eigenlijk voor?"

Beleid
Het lijkt Levchenko sterk dat de Eredivisie voor 1 juni wordt hervat. "Als de competities na het einde van de eerste maatregelen op 6 april wordt hervat, dan staat dat haaks op het nieuwe beleid van het RIVM en het kabinet. Met spelers, stafleden en cameramensen zit je bij een wedstrijd zonder publiek al snel op honderd aanwezigen."

Kampioen
Stel dat niet alle 34 speelronden worden afgewerkt, wie moet dan tot kampioen worden uitgeroepen? "Ik vind dat je Ajax absoluut niet mag uitroepen tot kampioen. Dat scenario wil je te allen tijde voorkomen. Dan nog eerder het seizoen ongeldig verklaren, maar dan zit je weer met de verdeling van de Europese tickets en worden AZ en Willem II waarschijnlijk gek".