Spitsen knallen matig AZ langs de amateurs van ASWH (video)

admin • 22:51, 14-12-2016 / Laatste Update: 20:12, 07-01-2024

AZ is door naar de kwartfinale van de KNVB Beker. De ploeg van trainer John van den Brom flikte dat door woensdagavond af te rekenen met de amateurs van ASWH. Goalgetter Robert Mühren en Fred Friday zorgden voor de matige winst: 2-0.

Een vol uitvak zag hoe AZ meteen gevaarlijk werd. Al na 11 minuten was het dicht bij de 1-0 via schoten van Mühren en Luckassen, maar keeper Doedee hield ASWH op de been. De amateurs zelf lieten niet met zich spelen en kwamen zelfs dicht bij de openingsgoal. De Lange kopte een voorzet van Almeida in de 37e minuut naast.

MÜHREN!

Vlak voor rust was het toch AZ dat op voorsprong kwam. En wie anders dan Mühren scoorde. De bal kwam via buitenspeler Tankovic in de voeten van de opgeleefde 'nummer 10', die de bal uit de draai met links in de bovenhoek knalde: 1-0.

Geloof bij ASWH

Maar AZ kreeg het daarna niet voor elkaar om de amateurs op te rollen. Sterker nog, ASWH leek te geloven in een verrassende gelijkmaker. Ook de supporters gaven nog niet op. Ze maakten er een lekker feestje van in het uitvak.

53. Prima sfeer in het uitvak. #azasw 1-0 pic.twitter.com/lTQfgFcB5L

— AZ (@AZAlkmaar) 14 december 2016

Doedee

Mühren kon in de 53e minuut zorgen voor de veilige 2-0 voor AZ en z'n 2e, maar keeper Doedee keepte goed en redde. In de 75e minuut had hij geen antwoord op een schot van spits Fred Friday, maar de paal redde ASWH.

Friday

In de 87e minuut ging de het sprookje voor de bezoekers uit Hendrik-Ido-Ambacht toch uit toen spits Friday de bevrijdende 2-0 binnenschoot. Daar bleef het ook bij in Alkmaar en AZ bekert daardoor moeizaam door naar de kwartfinale.