‘Fans in kleine getale weer toegestaan bij sportwedstrijden’

24 januari 2022

Pro Shots

Goed nieuws voor Nederlandse voetbalfans: de stadions gaan weer open. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Het kabinet had maandag een Catshuisoverleg en de conclusie was dat restaurants, theaters en evenementen (binnen en buiten) weer open mogen.


Het is (nog) niet helemaal bekend hoe vol de stadions daadwerkelijk mogen worden gevuld. 'Bij buitenevenementen, denk ook aan doorstroomlocaties als dierentuinen, pretparken en beurzen, gaat het om één derde van de capaciteit én toegang met de coronapas', schrijft het AD daarover.

Dinsdag maakt premier Mark Rutte met Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de versoepelingen bekend op een persconferentie. De stadions in Nederland waren vanaf 12 november dicht voor publiek.

Geen Eredivisie
Aankomend weekend blijven de stadions in de Eredivisie sowieso leeg, vanwege interlandwedstrijden in andere continenten. De Keuken Kampioen Divisie gaat wel gewoon door.

EK futsal
Ook voor het Europees kampioenschap zaalvoetbal (futsal) is dit goed nieuws. Daar was ook geen publiek welkom, maar als de versoepelingen definitief doorgaan wel. Voor evenementen binnen met een verplichte zitplaats gaat een limiet gelden van 1.250 bezoekers. Ook daar moet de coronapas worden getoond.

Het EK futsal wordt gehouden in de Ziggo Dome in Amsterdam en MartiniPlaza in Groningen. Bij de eerste 2 wedstrijden van Oranje op het EK was nog geen publiek welkom.