Stadsderby levert weinig vuurwerk, maar wel een punt op voor Excelsior en Sparta

Martijn Baars • 23:55, 21-10-2017 / Laatste Update: 19:46, 07-01-2024

Lang leek Sparta op een nieuwe nederlaag af te stevenen, maar dankzij een late gelijkmaker van Craig Goodwin hielden de Spangenaren toch nog een puntje over aan de derby met Excelsior.

De Rotterdamse derby mondde de voorbije jaren bijna altijd uit in een spektakelstuk, met de 2 3-2 zeges van Excelsior van vorig seizoen als meest recente voorbeelden. Vuurwerk werd dit keer ook voor de wedstrijd de lucht ingestoken, maar toen de rookflarden optrokken werden de toeschouwers op een slechte, vervelende eerste helft getrakteerd. Onrustig, slordig, saai. Alleen uit een spaarzame counter konden Sparta en Excelsior gevaarlijk worden.

Tweede helft: goals

De wedstrijd had een doelpunt nodig en kreeg deze al vrij snel in de tweede helft. Excelsior-back Milan Massop drong door tot het vijandelijke strafschopgebied en schoot deze met het nodige geluk binnen. En warempel, de aftrap was amper genomen, of Mühren kreeg een enorme kans op de gelijkmaker. Dit keer schoot hij net voorlangs.

Rake vrije trap

Het zou vervolgens lang duren voordat de Spangenaren weer gevaarlijk werden. Excelsior zakte in en liet de bal aan de tegenstander. Aan de hand van Mike van Duinen was het de thuisclub zelf die met deze tactiek het meeste gevaar stichtte. Tot de slotfase van het duel, toen invaller Goodwin na een sterke fase van Sparta achter een vrije trap ging staan. Met veel gevoel schoot de Australiër de gelijkmaker tegen de touwen.