Stam waarschuwde zijn ploeg voor lege tribunes: ‘Ook in de return scherp en gretig zijn’

14 augustus 2019

EPA

Feyenoord begint donderdagavond met een 4-0 voorsprong aan de return in Georgië tegen Dinamo Tbilisi. Trainer Jaap Stam beschikt over een waslijst aan afwezigen, maar is niet bang dat Feyenoord in de val loopt. Het duel wordt in een vrijwel leeg stadion gespeeld, vanwege een straf voor de thuisploeg.


"Ik verwacht niet dat we verrast zullen worden. We zijn er klaar voor", sprak Stam, op de afsluitende persconferentie daags voor de wedstrijd in de Georgische hoofdstad, tegenover het Algemeen Dagblad.

Lege tribunes
In zijn loopbaan als speler maakte Stam het 1 keer mee, lege tribunes. Raar om mee te maken is het. Voor de thuisclub, maar ook voor een tegenstander. Je wil het liefst in een lekkere entourage voetballen", erkende Stam, die door 140 Feyenoord-fans gesteund wordt morgen.

"Direct na de 4-0 overwinning in de heenwedstrijd heb ik mijn spelers al op het hart gedrukt dat ze ook in de return scherp en gretig moeten zijn. Je wil niet verrast worden. En ik verwacht ook niet dat we verrast zullen worden. We zijn er klaar voor", aldus de oefenmeester, die in Georgië beroep doet op veel jeugdspelers.

Jeugd
Denzel Hall, Crysencio Summerville en Marouan Azarkan zijn van de partij. Al lijkt het niet waarschijnlijk dat zij ook daadwerkelijk in actie zullen komen. Stam: "Voor de training is het handig om een partijspel te kunnen spelen. Daarbij is het voor die jongens mooi om eens te ervaren hoe een Europese wedstrijd eraan toe gaat."

Stoot Feyenoord door naar de laatste voorronde, dan wacht de winnaar van het duel tussen Hapoel Beer Sheva en Norrköping. Het 1ste duel vorige week donderdag eindigde in 1-1.