STEM! Een nieuwe Europese week: hoe gaan de Nederlandse clubs het doen?

21 oktober 2019

Soccrates Images

De ondertussen befaamde coëfficiëntenpolonaise werd ingezet afgelopen Europese speelronde. Ajax won in de Champions League, terwijl PSV en Feyenoord in de Europa League ook wonnen. AZ deed het met een gelijkspel tegen Manchester United ook zeker niet slecht. Deze week staat speelronde 3 op het programma. Tegen wie moeten de clubs en belangrijker nog: gaan ze weer winnen?


Ajax
We beginnen met Ajax, aangezien zij als eerste deze week spelen. Op woensdag staat om 18:55 uur in de Johan Cruijff Arena de wedstrijd tegen Chelsea op het programma. Ajax won zijn eerste wedstrijden allebei met 3-0, van Lille en Valencia. Chelsea won ook op bezoek bij Lille (1-2), maar verloor in eigen huis van Valencia (0-1).

Wat wordt Ajax - Chelsea?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


AZ
AZ ontvangt Astana om 18:55 uur in het stadion van ADO Den Haag. De ploeg uit Kazachstan verloor zijn eerste 2 wedstrijden, terwijl AZ nog ongeslagen is. De Alkmaarders speelden 2 keer gelijk: uit bij Partizan Belgrado en thuis dus tegen United. Momenteel staat AZ op de 3e plek in de poule.

Wat wordt AZ - Astana?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Feyenoord
Ook Feyenoord speelt al om 18:55 uur. De Rotterdammers gaan op bezoek bij Young Boys. In die poule won iedereen 1 keer en verloor het net zo vaak. Feyenoord ging onderuit tegen Rangers FC, maar won wel van FC Porto. Young Boys deed dat logischerwijs net andersom. Op doelsaldo staat Feyenoord wel bovenaan in de groep.

Wat wordt Young Boys - Feyenoord?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


PSV
PSV is koploper in de poule na 2 lekkere overwinningen. Rosenborg BK werd met 4-1 verslagen en ook Sporting Lissabon moest buigen voor PSV: 3-2. Donyell Malen is daardoor gedeeld topscorer van de Europa League met 3 goals. Lissabon heeft na 2 wedstrijden 3 punten, evenals LASK Linz. De Oostenrijkse club is aanstaande donderdag de tegenstander van PSV, om 21:00 uur in Eindhoven.

Wat wordt PSV - LASK Linz?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...