Sterk Feyenoord wacht ontspannen reis naar Tbilisi

BSR Agency

admin • 23:20, 08-08-2019 / Laatste Update: 17:08, 07-01-2024

Feyenoord heeft in de eigen Kuip uitstekende zaken gedaan in de 3e voorronde van de Europa League tegen Dinamo Tbilisi. De Rotterdammers lijken de klus in eigen huis al te hebben geklaard: 4-0. Luis Sinisterra, Daviti Kobouri (eigen goal), Steven Berghuis en Luciano Narsingh scoorden.

Feyenoord had de klus eigenlijk al veel sneller kunnen klaren. De kansen werden in de 1e helft aaneen geregen. Onder meer Sam Larsson, Ridgeciano Haps en de teruggekeerde Renato Tapia kregen goede kansen. Het geduld van het publiek in de Kuip werd op de proef gesteld, maar in de 41e minuut beloond.

Na een heerlijke combinatie tussen de sterk spelende Berghuis en Larsson kwam de bal voor de voeten van Sinisterra. De Colombiaan bedacht zich geen moment en ramde de openingstreffer tegen de touwen. Zelfs na die goal kreeg Feyenoord via Kökcü een grote kans om de voorsprong te verdubbelen.

Tweede helft

Na de thee veranderde het spelbeeld nauwelijks. Feyenoord bleef aanvallen en kreeg kansjes op goals, terwijl Dinamo in de tegenstoot heel af en toe gevaarlijk werd. De kleine speldenprikjes werden vakkundig tegengehouden door Kenneth Vermeer.

In de 80e minuut was daar dan eindelijk de verlossende treffer. Feyenoord kreeg wat hulp van de Georgische bezoekers. Eerst kreeg Akaki Shulaia 2 knetterdomme gele kaarten. Daarna werkte Kobouri de bal knullig in eigen goal. Een domme handsbal resulteerde niet veel later in een pingel, die door Berghuis werd verzilverd.

Schitterend slotakkoord!

Het slotakkoord was voor Larsson, die met een knappe actie Narsingh een niet te missen kans bood. Een prima wedstrijd van de Rotterdammers!

Precies over een week moet Feyenoord in Georgië het klusje definitief klaren. Daarna wachten de Rotterdammers in de play-offs een ontmoeting met de winnaar van het tweeluik tussen IFK Norrköping (Zweden) en Hapoel Beer Sheva (Israel).