Sterk RKC troeft B-keus van PSV af: landskampioen uitgeschakeld in KNVB-beker

Proshots

admin • 21:58, 30-10-2018 / Laatste Update: 21:10, 05-01-2024

De B-ploeg van PSV is dinsdag afgetroefd door Keuken Kampioen Divisie-club RKC in de KNVB-beker. Hoewel de goalie van RKC 2 keer gruwelijk in de fout ging, scoorde de ploeg uit de eerste divisie toch 1 keer meer dan de landskampioen: 2-3. Hierdoor werd PSV uitgeschakeld.

De 1e blunder beging RKC-doelman Etienne Vaessen al na 25 seconden. Een schot van Eric Gutiérrez leek houdbaar, maar niet voor Vaessen. Hij kreeg de bal niet goed weg, waarna het leer in het doel belandde.

Dikverdiende gelijkmaker

Nog voor rust maakte RKC gelijk - dikverdiend. Het was Ingo van Weert die na een half uur spelen schitterend raak kopte uit een hoekschop. De spanning was weer helemaal terug.

De lat

PSV, dat met 11 andere namen dan gebruikelijk aantrad, speelde stroperig. Alles ging in de laagste versnelling en de spelers vonden elkaar - in de stromende regen - wat ongemakkelijk. 10 minuten na rust had Gakpo de thuisclub op een voorsprong kunnen zette, maar de linksbuiten kopte tegen de lat.

Weer een blunder

Toch kon PSV nog juichen. De arme Vaessen had een kwartier voor tijd de bal meteen naar voren moeten spelen, maar wilde nog even een PSV'er uitspelen. Dit ging helemaal verkeerd. De bal kwam bij Mauro terecht, die eenvoudig binnen kon tikken: 2-1.

Slap verdedigd

Lang leek PSV zo optimaal te profiteren van de fouten van Vaessen, maar toch kreeg het de deksel flink op de neus. De blessuretijd was net een minuut oud toen Darren Maatsen tussen Sainsbury en Isimat in stond en de bal ontving. Vanuit de lucht tikte hij binnen, terwijl de PSV-verdedigers niet ingrepen.

Lozano

Er moest dus worden verlengd. PSV voelde natuurlijk veel meer druk dan RKC en dus bracht Van Bommel sterspeler Lozano in het veld. Veel verschil maakte dat echter niet, want beide ploegen kregen wat kleine kansjes. Alles leek erop dat we ons konden gaan opmaken voor pingels.

PSV uitgeschakeld

Leek, want 10 minuten voor tijd was daar weer Maatsen. Een pijlsnelle uitbraak van hem was het eindstation van een counter. De aanvaller bleef vervolgens koel, schoot de winnende treffer raak en velde het oordeel over PSV: 2-3.