Steven Berghuis laat supervorm zien met deze cijfers

18 februari 2020

BSR Agency

Steven Berghuis is sterk begonnen aan 2020. De aanvaller van Feyenoord onderstreept zijn blakende vorm ook in de cijfers. Berghuis is van alle eredivisiespelers de meest waardevolle van de 2e seizoenshelft.


In 4 wedstrijden kwam hij tot 2 doelpunten en 4 assists. Daarmee is hij bij 6 doelpunten betrokken. Tegen PEC Zwolle (3-4) maakte hij afgelopen weekend pas zijn 1e goals in de eredivisie sinds de jaarwisseling. Daarmee is hij niet de topscorer van 2020. 8 spelers scoorden tot nu toe 3 keer.

Concurrentie
4 spelers nemen de 2e plaats in achter Berghuis op de MVP-lijst: Simon Gustafson (FC Utrecht), Bryan Linssen (Vitesse), Ramon Pascal Lundqvist (FC Groningen) en Johnatan Opoku (VVV) zijn allen bij vier treffers betrokken.
De ‘MVP’-lijst sinds 1 januari

Ook voor de winterstop toonde Berghuis zijn klasse, maar toen deden 5 spelers het nóg beter. Dusan Tadic voerde in de 1e seizoenshelft de ranglijst aan met 8 doelpunten en 13 assists. In 2020 kwam hij kwam pas tot 1 goal en 1 assist. Berghuis heeft Hakim Ziyech, Cyriel Dessers, Myron Boadu en de naar Tottenham vertrokken Steven Bergwijn inmiddels gepasseerd.
Dit is de ‘MVP’-lijst van voor de winterstop:

De Oranje-international is door zijn ijzersterke herstart de naaste achtervolger van de Serviër. In totaal was Tadic dit seizoen bij 23 doelpunten betrokken. Berghuis volgt hem met een totaal van 20 (13 goals en 7 assists). Dessers, Boadu en Ziyech (allen 19) nemen de 3e plaats in.