Strootman kritisch over Oranje: 'We begonnen véél te slap'

ANP Pro Shots

admin • 01:10, 01-06-2018 / Laatste Update: 08:25, 05-01-2024

Kevin Strootman was als aanvoerder niet tevreden over het optreden van Oranje in de oefeninterland tegen Slowakije in Trnava (1-1).

''Vooral de eerste helft was niet goed'', gaf de middenvelder toe bij Veronica. ''We begonnen te slap en konden niet goed druk zetten. We konden de bal niet vasthouden en waren niet scherp in de duels. Zij kregen echter weinig kansen.''

'Hadden moeten winnen'

Strootman, die in de 81ste minuut werd gewisseld, zag na ongeveer 25 minuten enige verbetering bij Oranje. ''Die opgaande lijn trokken we in de 2e helft door. De bondscoach had tijdens de rust ons ook duidelijk gemaakt dat het veel beter moest. Slowakije zat stuk en wij hadden een overwicht. Met iets meer geluk en iets beter positiespel hadden we deze wedstrijd kunnen en moeten winnen, met minimaal 2 goals verschil.''

Strootman hoopt op progressie bij Oranje maandag in en tegen Italië. ''We moeten door, maar eerst nog 3 dagen goed trainen.''