Sublieme goal van Van Amersfoort opent deuren voor lekkere zege van Heerenveen

Martijn Baars • 00:33, 05-04-2017 / Laatste Update: 23:19, 07-01-2024

sc Heerenveen heeft pas in de tweede helft afstand genomen van Sparta. In eigen huis duurde het bijna een uur voordat de eerste goal viel, maar uiteindelijk bleek die wel de verlossing te blijken voor de Friezen. Onder andere dankzij een heerlijke goal van Pelle van Amersfoort en de 17e van Reza Ghoochannejhad werd het 3-0.

Reza Ghoochannejhad was in de 24e minuut als eerste heel dicht bij een goal. Hij omspeelde Sparta-keeper Roy Kortsmit, maar zag zijn rolletje van de lijn gehaald worden door David Mendes da Silva.

Pas 10 minuten na rust werd de wedstrijd eindelijk opengebroken. Pelle van Amersfoort kreeg de bal, zag zichzelf in een moeilijke positie staan, maar besloot een briljante actie uit te voeren. In een onmogelijke hoek wipte hij de bal heerlijk over Kortsmit heen: 1-0!

Geel in plaats van rood

Nog geen 5 minuten later kwam Sparta goed weg. Verdediger Sherel Floranus vloog met gestrekt been in op een Heerenveen-speler en kreeg 'maar' geel.

De 1-0 gaf Heerenveen vleugels en ineens ging de thuisploeg een stuk frivoler voetballen. Dat resulteerde in de 72e minuut in de volgende goal. Joost van Aken verlengde een vrije trap van Sam Larsson en liet Kortsmit met zijn inzet kansloos: 2-0.

De 17e goal van 'Reza'

Die goal maakte meteen een einde aan de aspiraties van Sparta in Friesland. Heerenveen trok het spel verder en verder naar zich toe. In de 80e minuut drukte Ghoochannejhad die dominantie ook in de score verder uit. De Iraniër stond toevallig op de goede plek toen Kortsmit een bal van Larsson tegen de inlopende spits tikte: 3-0.

Overtreding? Buitenspel? Goal!

Aan die 17e Eredivisie-goal van 'Reza' gingen nog wel 2 discutabele momenten vooraf. Eerst leek Stijn Schaars een overtreding te maken voor de pass naar Larsson. En bij het intikken van de goal leek de Heerenveen-spits net buitenspel te staan. Afijn, de goal telde en dus won Heerenveen met 3-0.