Superboeren verslaan NAC, grote Dario-show nekt Telstar

Trevor Wagener • 23:23, 03-03-2017 / Laatste Update: 02:05, 08-01-2024

De 4e periode in de Jupiler League is voor De Graafschap en FC Eindhoven voortvarend van start gegaan. De Superboeren versloegen NAC Breda op De Vijverberg met 2-1. De Eindhovenaren versloegen Telstar in eigen huis met 4-2.

Lang viel er niets te genieten in Doetinchem. Beide ploegen gooiden achterin de pot dicht en speelden het leer in een laag tempo rond. Net voordat iedereen in slaap viel, sloeg de Poolse Parel van de thuisclub toe. Piotr Parzyszek tekende op fraaie wijze voor de 1-0, zijn 19e in de competitie.

Saaie 1e helft

De gasten uit Breda hadden het carnavallen nog in de benen. Voor rust noteerde de ploeg van Stijn Vreven geen enkele kans, waarop hij rigoureus ingreep en onder andere spits Cyriel Dessers inbracht. Samen met Twente-huurling Jari Oosterwijk moest hij voor een goed resultaat zorgen.

NAC noteerde voor rust geen enkele doelkans. Trainer Stijn Vreven grijpt in en brengt Cyriel Dessers en Olivier Rommens #granac

— Mark van Steenbergen (@markvs1989) 3 maart 2017

Bredase tandem

Even leek Dessers de alsnog de held te worden. Eerst spatte zijn kopbal uiteen op de lat en later werd zijn goal, terecht, afgekeurd. Invaller bij de thuisploeg Daryl van Mieghem dacht met zijn 2-0 voor de beslissing te zorgen, maar een minuut later bracht Van Oosterwijk de spanning terug: 2-1. De Graafschap moest enkele gevaarlijke momenten doorstaan, maar boekte wel overwinning 3 op rij.

Dario-show

Dario van den Buijs was opnieuw de grote man bij FC Eindhoven. De aanvoerder tekende in de 2e helft voor de 3-1 en 4-2, daar waar hij in de 1e helft ploeggenoten Civard Sprockel en Rai Vloet al bediende. Orhan Dzepar en Fabian Serrarens scoorden voor Telstar, dat Mohammed Ajnane kort voor tijd zag vertrekken. Hij kreeg de rode kaart.

Dario van den Buijs scoorde zelf twee doelpunten en stond aan de basis van het eerste doelpunt. Klasse, captain! #FCEtel