Superduo Idrissi & Boadu schiet AZ naar de koppositie in Waalwijk

BSR

admin • 18:43, 11-08-2019 / Laatste Update: 13:19, 07-01-2024

De 1e eredivisiewedstrijd in eigen huis sinds 2014 werd voor RKC Waalwijk geen succes. De ploeg van trainer Fred Grim verloor op eigen veld met 0-2 van een foutloos AZ, dat de koppositie herovert.

De grote man aan de zijde van AZ was niet doelpuntenmaker Oussama Idrissi die het duel voor rust besliste, maar Calvin Stengs. De flegmatieke aanvaller dicteerde het spel van de bezoekers en zette zijn medespelers vaak voor de RKC-doelman. Ook Daan Rienstra zag de kwaliteiten van Stengs. ,,Hij zoekt heel slim de ruimtes op en we kwamen een mannetje te kort op het middenveld om hem goed te verdedigen", zei de RKC-captain tegenover FOX Sports.

Idrissi en Boadu

Maar het was Idrissi die net als in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard het vizier op scherp had staan. Hij scoorde na ruim een half uur met een bekeken schot op aangeven van Myron Boadu, om vervolgens op slag van rust de bal hard in het dak van het doel te jagen - wederom na een assist van Boadu.

Brancard

RKC wist net als in de openingswedstrijd opnieuw niet te winnen. Maar verloor ook doelman Etienne Vaessen na een botsing met Boadu. De AZ-spits raakte de keeper tegen het hoofd, waarna Vaessen per brancard en onder luid applaus het veld verliet. Kees Heemskerk verving hem.

10 man

Na rust moest RKC het doen met t10 man na een harde charge van Jurien Gaari. De enige straf die daarop stond: een rode kaart. Daarna voetbalde AZ de wedstrijd rustig uit.

Gewonnen

,,De 2e helft verdient niet echt de schoonheidsprijs. Maar we hebben gewonnen en dat is het belangrijkste", zei AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners. Zo heroverde de ploeg van trainer Arne Slot de koppositie zonder ook maar een tegendoelpunt te incasseren.