Supporters pesten? Fortuna Sittard-fans niet welkom in alle steden rondom Arnhem

12 september 2019

Fans van de eredivisieclub Fortuna Sittard zijn niet blij met het handelen van de Arnhemse lokale driehoek. De Limburgers zijn, voordat het uitduel met Vitesse afgetrapt wordt op 21 september, niet welkom in steden rondom Arnhem.


Volgens een bericht van het Fortuna Supporters Collectief is dat tegen de eerder gemaakte afspraken in. Een deel van deze FSC zou op de wedstrijddag op excursie gaan in Nijmegen om daar een bierbrouwerij te bezoeken: tripjes die de FSC vaker doet op een wedstrijddag.

Toch maar niet
Alleen: de Arnhemse politie wil dat alle supportersbussen - dus ook zij die niet naar de excursie gaan - op tijd en onder politiebegeleiding naar het stadion vertrekken. Oftewel: een bier-excursie wordt hen hierdoor door de neus geboord, terwijl de afspraak op voorhand was om 'geen bezoek aan de stad Arnhem te doen en niet met de trein komen'.

"Natuurlijk weten we dat het ongewenst is om in de speelstad met fans te gaan zitten", schrijft de FSC in een opiniestuk. "Daar kun je best een boom over opzetten, maar dat begrijpen we wel. Enige maanden voordat de trip zou gaan plaatsvinden, werd dan ook dit mooie concept bedacht."

Niet over te halen
Het FSC vindt het jammer dat kamp-Arnhem niet meedenkt, ondanks dat het FSC en de club Fortuna Sittard hun best hebben gedaan om dit groepje, hardwerkende vrijwillige supporters een mooie dag te bezorgen. Bovendien zijn de fans van Vitesse en Fortuna oké met elkaar. "Het pantser van wantrouwen, vooringenomen standpunten, desinteresse en gemakzucht was niet te vermurwen", besloot de FSC. Lees hun hele artikel hierrr.