Swingend NAC beloont zichzelf niet tegen Sparta

Proshots

admin • 23:52, 25-08-2017 / Laatste Update: 08:35, 08-01-2024

NAC Breda heeft vrijdagavond een zuur puntje overgehouden aan het thuisduel met Sparta (2-2). De Bredanaars waren eigenlijk de hele avond de bovenliggende partij, totdat Sparta uit het niets de aansluitingstreffer maakte en de thuisploeg met de billen tegen elkaar moest zitten. Waarvoor werd gevreesd, gebeurde ook nog: Sparta maakte gelijk.

Het waren de Spaanse spelers die ervoor zorgden dat NAC het ouderwetse 'Avondje NAC' weer glans kon geven in de eredivisie. Zo waren Angelino, Garcia en Fernandes verantwoordelijk voor een paar kansen in het eerste half uur. Sparta kwam er bijna niet aan te pas en de ploeg van Pastoor moest in de 41ste minuut toezien hoe Pablo Mari de score opende voor NAC. De aanvoerder ontsnapte aan zijn verdediger bij een vrije trap en kon Kortsmit in de rebound wel passeren.

Niets aan de hand

In de tweede helft ging het NAC van Vreven verder met 'lekker voetballen' en verdubbelde al snel de score. Rai Vloet kopte in de 50ste minuut hard raak uit een corner. Gezien het spel had NAC in een zetel kunnen gaan zitten en de wedstrijd rustig uit moeten voetballen.

Ache redder in nood

Maar dat gebeurde niet. Sparta werd beetje bij beetje sterker en sloeg in minuut 69 toe. Invaller Ache scoorde op aangeven van routinier Breuer. Het doelpunt downg NAC om achteruit te gaan lopen en Sparta loerde op meer. Dit kwam er uiteindelijk ook. Opnieuw was het invaller Ache die scoorde en zo de redder in nood was voor Sparta.

Geen geluk voor NAC

Tussendoor had Ambrose dé kans op 3-1 laten liggen. De Fransman liep in zijn eentje af op Kortsmit, maar gleed uit. In de slotminuut wist Garcia de bal op nog op de paal te krijgen, waardoor het NAC ook totaal niet mee leek te zitten. Ook Sparta zocht nadrukkelijk naar de winnende treffer, zonder resultaat.