Talent van NEC weigerde avontuur bij topclubs: ‘Hier kan ik stappen maken’

14 november 2019

Soccrates Images

Dirk Proper is op dit moment met Oranje onder 17 in Brazilië op het WK. Daar speelde het toptalent van NEC tot dusverre 2 keer mee als invaller. Maar dat had Proper ook kunnen doen als speler van een andere club, alleen weigerde hij aanbiedingen van Ajax, Feyenoord én PSV.


"Klopt, de topclubs in Nederland hebben zich gemeld, maar ik heb bewust de keuze gemaakt om bij NEC te blijven", sprak hij tegenover Voetbal International. "Omdat ik denk dat ik me daar gewoon heel goed kan ontwikkelen."

Ontwikkelen
Proper koos ervoor om in Nijmegen te blijven, waar hij meetraint met het 1ste elftal. "Bij NEC is er voor mij nog genoeg te leren en de plannen die de club heeft, bevallen ook nog steeds. Voor mij was er geen reden om weg te gaan", aldus de middenvelder.

"Ik heb heel veel gesprekken gehad met die topclubs, maar ook met mensen bij NEC. Zij probeerden een plan te maken dat bij mij paste en ik had bij NEC gewoon een goed gevoel. Zij zijn alle afspraken nagekomen en ik ben doorgegroeid zoals zij wilden. Dit was de keuze waar ik me het beste bij voelde, Hier kan ik het snelste stappen maken en het snelste echt in het eerste spelen."